SOFTWARE : WACHTWOORD BEHEER VOOR BEDRIJVEN & TEAMS

INLEIDING IN WACHTWOORD & MFA PROBLEMATIEK

Steeds meer bedrijven krijgen met meer inloggegevens te maken, waar dat vroeger nog wel eens werd met een enkel wachtwoord dat steeds hergebruikt werd kan dat in deze tijden van cyber criminaliteit niet meer. Daar komt nog eens bij dat steeds meer software gebruik maakt van Multi Factor Authenticatie waardoor deze codes ook soms moeten worden uitgewisseld tussen medewerkers.

 

Als er niet al te veel wachtwoorden in gebruik zijn binnen de teams in uw organisatie kan dat nog wel met gratis software opgelost worden, echter als u ziet dat er steeds meer tijd en problemen door onstaan omdat wachtwoorden kwijt zijn, niet worden aangepast nadat iemand uit dienst is of er geen overzicht is wie toegang heeft tot welke data dan wordt het tijd om na te denken over wachtwoord software in uw teams.

Verbeter beveiliging en efficiëncy met wachtwoord &MFA software in uw teams:

Betere Beveiliging

Wachtwoorden zijn beter beveiligd en hoeven niet meer bedacht te worden maar worden voortaan gegenereerd. Dit verhoogt de algemene cyber  beveiliging binnen overheid, bedrijven of of instellingen.

Betere Compliance

Doordat wachtwoorden beter worden vastgelegd en u daar ook rapportage over kunt draaien welke medewerker welke wachtwoorden ingezien heeft kunt u beter aan AVG en NIS wetgeving voldoen.

Meer efficiëntie 

Bij medewerkers worden wachtwoorden automatisch, gegenereerd, ingevuld en zelfs het inloggen op websites gaat automatisch waardoor medewekers minder tijd aan inlog processen te besteden.

Samenwerken

Medewerkers kunnen wachtwoorden en MFA codes delen. Gegevens worden bijgewerkt als ze worden gewijzigd waardoor medewerkers minder tijd aan het herstellen van wachtwoorden besteden.

De wachtwoordbeheer oplossing van B/Focused heeft ons ontzettend veel gemak bezorgt. Waar we voorheen vaak wachtwoorden moesten resetten hebben we nu voor al onze medewerkers een centrale plek waar we makkelijk wachtwoorden kunnen ophalen en bijwerken zodat die voor het hele bedrijf altijd beschikbaar en actueel zijn.

Tim Jaspers
ICT verantwoordelijke Limpens Transport

Wachtwoord software aanschaffen als maandelijkse SaaS dienst?

CASE STUDY: B/FOCUSED MANAGED ICT SERVICES & WACHTWOORDEN

Als tech bedrijf beheren wij duizenden wachtwoorden voor onze klanten die we structureel documenteerden ons CRM systeem maar we beschikten eigenlijk niet over goede tooling om dit proces te optimaliseren. Door de groei van ons bedrijf en daaraan gekoppelde groei van wachtwoorden hadden we steeds meer moeite wachtwoorden goed bij te houden en er snel over te beschikken wanneer we deze nodig hadden.

We wisten niet welk personeel welke wachtwoorden had bekeken en deden daarom bij personeel wisselingen preventief voor al onze klanten alle bij ons bekende wachtwoorden aanpassen, een klusje van inmiddels enkele dagen werk.

Uiteraard hadden we onze centrale documentatie maar elke medewerker maakte ook gebruik van eigen paswword tooling die zei zelf prettig vonden zoals de diensten van Google, Apple of LastPass om maar enkele voorbeelden te noemen. Dat zorgde weer voor decentrale opslag van wachtwoorden waardoor iedereen wachtwoorden van leveranciers individueel bij moest houden. Het was enigzins werkbaar maar koste veel extra tijd door het niet effectief centraal opslaan van wachtwoorden. Als een medewerker een wachtwoord veranderd moest dat bij iedereen weer individueel worden bijgewerkt. Daarnaast konden we geen rechten instellen op welk personeel welke wachtwoorden mocht inzien. Wachtwoorden voor bijvoorbeeld de Salaris Administratie konden we niet in de centrale documentatie bijhouden omdat we natuurlijk niet willen dat de loonadministratie open ligt voor alle medewerkers.

DE OPLOSSING:

Het gebruik van de wachwtoord software scheelt ons zoveel tijd, we genereren automatisch onmogelijk te onthouden wachtwoorden en kunnen ons automatisch daarmee laten inloggen bij websites en applicaties. Bij vertrek van een medewerker hoeven we op basis van een raport alleen nog maar de wachtwoorden aan te passen die de medewerker heeft ingezien. Ook kunnen we bepaalde medewerkers toegang geven tot wachtwoorden van bepaalde klanten of wachtwoorden groepen. Met de app hebben we overal eenvoudig toegang tot onze wachtwoorden. Binnen een paar seconden na het aanmaken/wijzigen van een login hebben alle medewerkers die toegang hebben tot dat wachtwoord de nieuwe gegevens.

Deze software is gecertificeerd conform de ISO 27001 certificering, de standaard voor informatiebeveiliging.

Deze internationale norm is van toepassing op alle typen organisaties (bijvoorbeeld commerciële ondernemingen, overheidsinstanties, non-profitorganisaties). De norm specificeert eisen voor het vaststellen, implementeren, uitvoeren, controleren, beoordelen, bijhouden en verbeteren van een gedocumenteerd Information Security Management System (ISMS) in het kader van de algemene bedrijfsrisico’s voor de organisatie.

Als ICT bedrijf is uw data in onze handen letterlijk goud waard. Als onze wachtwoorden of data op straat komen te liggen is onze reputatie onherstelbaar als ICT dienstverlener verwoest waarom we veel tijd en geld besteden aan het beveiligen van uw data. Onder andere door het inzetten van de software beschreven op deze pagina, het monitoren en auditen van onze logging en het speuren op afwijkingen daarin.