INLEIDING IN DOMEINNAMEN

Om een ICT infrastructuur te kunnen bouwen hebben bedrijven een en vaak ook meerdere domeinnamen geregistreerd om eigen e-mail adressen te creeren en cloud diensten in te stellen. Hoewel domeinnamen op het Internet op veel plekken af te sluiten zijn adviseren wij onze klanten het technisch beheer van hun domeinnamen bij ons te leggen.

Hoewel het misschien logischer lijkt dit bij de website ontwikkelaar onder te brengen passen wij als Managed Service Provider hier veel meer dingen in aan dan een website ontwikkelaar doet, instellingen voor mail, anti-spam en phishing instellingen en software instellingen voor Microsoft 365 en wellicht andere software leveranciers moeten vaak records toevoegen aan de naam server van uw domein(en).

Wij hebben een service organisatie die daarop is ingericht, hoewel dat bij de grotere website ontwikkelaars ook vaak goed geregeld is zijn met name de kleinere partijen daarin een risico of is de service organisatie niet zo ingericht zoals wij dat kunnen faciliteren. Bij de grotere domeinnaam internet bedrijven zoals Versio, TransIP, Mijndomein is het dan weer niet mogelijk telefonisch contact te leggen wat bij calamiteiten erg vervelend is. Ook zien we wel vaker domeinnamen geblokkeerd worden omdat bij de aanvraag van een domeinnaam een prive e-mail adres gebruikt is waar herinneringen heen verzonden worden die niet gelezen worden met blokkades en in extreme gevallen opheffingen van domeinnamen aan toe. We hebben zelfs al gezien dat domeinnamen op deze manier verloren gingen doordat een opkoper de domeinnaam opkocht en dit vervolgens voor veel geld probeerde terug te verkopen aan de originele eigenaar.

Wij kennen onze klanten en bespreken dit soort dingen altijd vooraf, domeinen worden automatisch verlengd en nooit afgesloten als u een keer te laat bent met een factuur. Ook zorgen wij voor de juiste instellingen zodat u altijd als eigenaar van de domeinnaam geregistreerd wordt en wij als technisch contactpersoon. Daarnaast kunnen we bij calamiteiten sneller schakelen met toegang tot het domeinnaam beheer zonder tussenkomst van een andere partij die soms niet goed bereikbaar zijn.

Daarom adviseren wij onze klanten domein naam beheer bij B/Focused Managed ICT Services onder te brengen.

BRENG HET TECHNISCH BEHEER VAN UW DOMEINNAMEN ONDER BIJ B/FOCUSED MET DE VOLGENDE VOORDELEN:

In het geval van calamiteiten scheelt dit kostbare oplostijd omdat we niet hoeven te schakelen met andere partijen;
Automatishe verlenging van uw domeinnamen ook als u een keer vergeet op tijd te betalen of even niet bereikbaar bent;
Razendsnelle Registratie! Met de juiste administratieve instellingen, u de eigenaar wij de technische beheerder;
Scherpe prijzen, maandelijks samen met uw andere abonnementen gefactureerd op een overzicht;

Domeinnaam registreren?

BRENG UW WEBSITE DAARENTEGEN ONDER BIJ UW WEBSITE ONTWIKKELAAR MET DE VOLGENDE VOORDELEN:

Uw website bouwer kan veel beter beheer en onderhoud uitvoeren op hun eigen hosting platform dan wanneer dit bij een andere partij (zoals ons) is ondergebracht;
In het geval van problemen heeft uw website ontwikkelaar alles in eigen beheer en kan er niet verwezen worden naar andere partijen als oorzaak van eventuele problemen;
Uw  website bouwer heeft veel meer expertise over de gebruikte software & technieken dan een B/Focused. Onze sterke punten zijn het leveren van ICT Infrastructuur.
Wij werken graag samen met uw website ontwikkelaar. Heeft u die niet dan adviseren wij MediaZo of in het geval van een Wordpress website Webmix onze vaste partners.

Veel gestelde vragen over domeinregistraties & SSL certificaten:

 • Wie is eigendom van een domeinnaam?

  Dit kunt u nakijken bij de registrar voor een bepaalde domeinextensie. Elke domeinnaam heeft zijn eigen authoriteit die dit beheerd en waar u dit kunt opvragen:

 • Mijn domeinnaam is in Quarantaine wat kan ik doen?

  Dit kan bij domeinnamen in ons beheer in elk geval niet gebeuren dus het eerste advies zou zijn breng de domeinnamen onder bij een professioneel bedrijf en geen budget online bedrijven.

  Als een domeinnaam in quarantaine staat komt dat in de meeste gevallen omdat u de factuur niet betaald heeft. Soms registereren mensen hun domeinnaam op een prive e-mail adres welke ze na het oprichten van hun eigen domeinnaam niet meer lezen. Zorg er dus ook voor dat de administratieve contact gegevens van uw domeinregistratie in orde zijn, iets waar wij als bedrijf ook heel serieus heen kijken.

  U kunt de domeinnaam nog uit quarantaine laten halen maar de bestaande technisch beheerder zal daar extra kosten voor in rekening brengen. Wij kunnen u daar ook bij helpen en zorgen dat dit in de toekomst niet meer kan gebeuren. Neem daarvoor contact op met onze servicedesk en we helpen u met dit proces;

 • Mijn domeinnaam is al bezet wat kan ik doen?

  Het kan zijn dat de domeinnaam die u graag wilt hebben al bezet is. Als er een bestaande website achter zit is de kans klein dat u de domeinnaam kunt overnemen. Er is ook een levendige handel in domeinnamen gaande en er zijn zelf mensen die hier hun werk van maken.

  Wanneer de domeinnaam in eigendom van een handelaar is kunt u een bod uitbrengen om de domeinnaam te kopen. De prijs van een domeinnaam kan uiteenlopen van enkele honderden euro's tot gigantische bedragen van meer dan 100.000 €.

 • Wat is het verschil tussen een domeinregistratie en hosting?

  Met een domeinregistratie wordt alleen een naam geregistreerd en staan er nergens bestanden, een website of een applicatie op een externe server. Als u gaat hosten wordt dus iets op een server geplaatst, waar dat bij een domeinregistratie met een makkelijke naam kan verwijzen naar een hosting oplossing.

 • Wat is hosting?

  Met hosting wordt bedoeld dat we een server of applicatie op een infrastructuur in een datacenter (ofwel de cloud) plaatsen. Dat kan een website, uw eigen server of een applicatie zijn.

 • Wat is een domeinregistratie?

  Domeinregistraties zijn de namen die u online kunt registreren voor uw bedrijf zoals uwbedrijfsnaam.nl of uwproduct.nl; Veel bedrijven hebben tegenwoordig meerdere domeinregistraties die naar dezelfde websites kunnen verwijzen; Wijzelf hebben zo b-focused.eu, b-focused.nl en b-focused.be geregistreerd. Omdat we in Nederland en Belgie actief zijn hebben we gekozen om de .eu domeinnaam primair te maken en de .nl en .be domeinnamen door te linken aan de website www.b-focused.eu.

 • Wat is een SSL Certificaat?

  SSL staat voor Secure Socket Layer en is een beveiligingsprotocol dat zorgt voor een versleutelde verbinding tussen een webserver en een internetbrowser. Dit verzekert dat alle gegevens, die tussen de webserver en browser worden verstuurd, geheim blijven voor tussenliggende partijen en niet gestolen kunnen worden.

  Het is belangrijk dat u zo'n certificaat heeft op uw website, meestal wordt dit verzorgt door de website ontwikkelaar. Het zou echter kunnen dat u eigen infrastructuur heeft waar ook zo'n certificaat voor nodig is. Wij kunnen dat voor u regelen...

  Het is ook essentieel dat u een SSL certificaat op uw website heeft omdat u anders niet meegenomen wordt in de grote zoekmachines zoals Google of Bing. U kunt een geldig SSL certificaat herkennen door een icoon van een slot in de adresbalk van uw webbrowser.