Welke meerwaarde zijn we voor uw bedrijf met een goed Wachtwoord & MFA Beleid?
Betere Beveiliging

Wij werken alleen met lange hexadecimale wachtwoorden die zelfs als we ze 1 minuut aan iemand laten zien door normale mensen niet te onthouden zijn. We gebruiken daarvoor speciale tooling die met multi-factor authenticatie beveiligd is. Op de achtergrond wordt er gescand of onze wachttwoorden gehackt zijn en worden we indien dit het gecal is hier automatisch voor gealarmeerd via een hoog prioriteitsticket.

Goede begeleiding & beleid

Alleen met goed advies en kennisoverdracht kunnen we onze medewerkers ervan overtuigen zelf ook meerwaarde van een goed waxchtwoord & MFA beleid in te zien. We kunnen rapportages opvragen welke medewerkers welke wachtwoorden hebben ingezien en daar afwijkingen op rapporteren. Medewerkers kunnen nooit een hele wachtwoordenlijst downloaden of exporteren.

Multi Factor Authenticatie

Wachtwoorden zijn dood.... nou ja in elk geval stervende.... ze vormen een te groot risico waardoor op steeds meer systemen Multi Factor Authenticatie wordt geimplementeerd. We hebben MFA verplicht op al onze gebruikte platformen, dit gecombineerd met een goed wachtwoord & tooling wordt het heel moeilijk ons bedrijf dan nog te hacken!

Compliant aan wetgeving:

Met ons beleid voldoien we aan AVG, GDPR & de nieuwe aankomende NIS Wetgeving. Belangrijk want u als opdrachtgever kunt daar ook vragen over krijgen en zo weet u dat u bij ons op de juiste plek zit!

ISO 27001

Om ons te conformeren maar ook te laten testen gaan we voor een doorlopende ISO 27001 certificering. Deze norm gaat over data beveiliging waarvoor we later nog een aanvullende certificering zullen behalen om ook te voldoen aan de nieuwe Europese NIS wetgeving.

Strategie bij cyber incident

We hebben een bewakingsstrategie en een nood strategie die we kunnen uitvoeren bij een cyber incident in onze wachtwoord tooling en procedures. Hopelijk hebben we deze nooit nodig maar als de nood aan de man is weten wij wat we moeten doen!

Welke tips & trucs kunt u van ons aannemen voor een beter wachtwoorden en MFA Beleid binnen uw organisatie?

Implementeer een goed wachtwoordbeleid!

Het wachtwoord periodiek wijzigen
Het wachtwoord bevat minimaal 8 tekens
Het wachtwoord bevat hoofd- en kleine letters
Het wachtwoord bevat speciale tekens
Verzin geen wachtwoorden met gegevens die op Social Media te vinden zijn
Tips & trucs voor personeel over databeveiliging & wachtwoorden
Acccepteer geen postit met wachtwoorden op of rond de werkplek van uw medewerkers
Nog beter, maak gebruik van gegenereerde wachtwoord & tooling voor bedrijven

Uw hond, vrouw, kinderen of favoriete voetbalclub zijn geen goed wachtwoord! 

Nog geen wachtwoord software binnen uw teams en bedrijf?

Als wij uw wachtwoord moesten hacken:

We zouden beginen met het verzamelen van gegevens, tegenwoordig is het via sociale media eenvoudig te achterhalen hoe jouw kinderen, vrouw en zelfs hoe jouw huisdieren heten. Ook geboortedatums zijn relatief makkelijk te achterhalen.

Ook jouw gebruikersnaam is belangrijk, in de meeste gevallen is dat het e-mail adres dus ook dit is relatief makkelijk te achterhalen.

Dan hebben we nog een aantal standaard wachtwoorden die veel gebruikt worden zoals: paswoord, 123456, letmein, de lokale voetbalclub, etc. Deze lijstjes zijn eenvoudig te downloaden en in te geven in een paswoord scanner.

Herken je een van bovenstaande punten in uw wachtwoord? Twijfel er dan niet over dat we na enig vooronderzoek binnen een half uur toegang hebben tot uw account!

Kijk in de rechter tabel hoe lang het zou duren voordat we jouw wachtwoord hebben gehackt, we gaan hier uit van een gemiddelde situatie, stel voor een AI zou dit doen dan gaat het ongeveer 1000 x sneller!

Hoe snel is een wachtwoord te hacken?

Een en ander is afhankelijk van verschillende factoren, denk daarbij aan de snelheid van de computer van de hacker, de snelheid van de internetverbining en de complexibiliteit van het wachtwoord. We gaan hier uit van een gemiddelde situatie:

Passwoord Lengte:

Alle Karakters:

Alleen Kleine Letters

3 karakters

0,86 seconde 0,02 seconde

4 karakters

1,36 minuut 0,46 seconde

5 karakters

2,15 uur 11,9 seconde

6 karakters

8,51 dagen 5,15 minuten

7 karakters

2,21 jaar 2,23 uur

8 karakters

2,10 eeuwen 2,42 dagen

9 karakters

20 millennia 2,07 maanden

10 karakters

1899 millennia 1,16 eeuw