045 303 023 2
Welke meerwaarde zijn we voor uw bedrijf met een goed Wachtwoord Beleid?
Betere Beveiliging

Wij werken alleen met lange hexadecimale wachtwoorden die zelfs als we ze 1 minuut aan iemand laten zien door normale mensen niet te onthouden zijn. Voor uw medewerkers werken we met makkelijkere wachtwoorden waar we goed advies geven en geen wachtwoorden accepteren die makkelijk te achterhalen zijn.

Goed Avies

Alleen met goed advies en kennisoverdracht kunnen we uw medewerkers ervan overtuigen hier zelf ook meerwaarde in te zien. We delen regelmatig praktijkcases op in gesprekken om ook uw bedrijf het belang van een goed wachtwoordbeleid in te laten zien.

Multi Factor Authenticatie

Wachtwoorden zijn dood.... nou ja in elk geval stervende.... ze vormen een te groot risico waardoor op steeds meer systemen Multi Factor Authenticatie wordt geimplementeerd. Gecombineerd met een goed wachtwoord wordt het heel moeilijk uw bedrijf dan nog te hacken!

Uw hond, vrouw, kinderen of favoriete voetbalclub zijn geen goed wachtwoord! 

Wat is een goed wachtwoordbeleid?

Het wachtwoord periodiek wijzigen
Het wachtwoord bevat minimala 8 tekens
Het wachtwoord bevat hoofd- en kleine letters
Het wachtwoord bevat speciale tekens
Geen wachtwoorden met gegevens die op Social Media te vinden zijn
Opleiden van personeel hoe om te gaan met data & wachtwoorden
Geen postit met wachtwoorden op of rond de werkplek
Maak gebruik van wachtwoord tooling voor bedrijven

Wilt u geholpen worden met uw wachtwoord of MFA Beleid binnen uw bedrijf?

Als wij uw wachtwoord moesten hacken:

We zouden beginen met het verzamelen van gegevens, tegenwoordig is het via sociale media eenvoudig te achterhalen hoe jouw kinderen, vrouw en zelfs hoe jouw huisdieren heten. Ook geboortedatums zijn relatief makkelijk te achterhalen.

Ook jouw gebruikersnaam is belangrijk, in de meeste gevallen is dat het e-mail adres dus dit is relatief makkelijk te achterhalen.

Dan hebben we nog een aantal standaard wachtwoorden die veel gebruikt worden zoals: paswoord, 123456, letmein, de lokale voetbalclub, etc. Deze lijstjes zijn eenvoudig te downloaden en in te geven in een paswoord scanner.

Herken je een van bovenstaande punten in uw wachtwoord? Twijfel er dan niet over dat we na enig vooronderzoek binnen een half uur toegang hebben tot uw account!

Kijk in de rechter tabel hoe lang het zou duren voordat we jouw wachtwoord hebben gehackt, we gaan hier uit van een gemiddelde situatie, stel voor Google zou dit doen dan gaat het ongeveer 1000 x sneller!

Hoe snel is een wachtwoord te hacken?

Een en ander is afhankelijk van verschillende factoren, denk daarbij aan de snelheid van de computer van de hacker, de snelheid van de internetverbining en de complexibiliteit van het wachtwoord. We gaan hier uit van een gemiddelde situatie:

Passwoord Lengte:

Alle Karakters:

Alleen Kleine Letters

3 karakters

0,86 seconde 0,02 seconde

4 karakters

1,36 minuut 0,46 seconde

5 karakters

2,15 uur 11,9 seconde

6 karakters

8,51 dagen 5,15 minuten

7 karakters

2,21 jaar 2,23 uur

8 karakters

2,10 eeuwen 2,42 dagen

9 karakters

20 millennia 2,07 maanden

10 karakters

1899 millennia 1,16 eeuw