PROACTIEF BEHEER DOOR B/FOCUSED WAT BETEKENT DAT EIGENLIJK?

Dagelijks Update Beheer door onze systeembeheer afdeling

Automatische & Geforceerde uitrol van Security Updates voor Windows & Office;
Updates worden getest door ons eigen bedrijf voordat wij deze bij uw bedrijf uitrollen;
Reguliere updates plannen we in batches zodat u niet elke dag update installaties krijgt;
Automatische escalatie naar onze Servicedesk voor systemen die niet updaten;
Zowel Mac OS als Windows Besturingssystemen;
Software als Acrobat reader, chrome, etc wordt ook geupdate;
Aangepaste update schema's afgestemd op uw werk tijden;
Uitgebreide rapportage van ons update management;

Centraal beheer met de B/Focused Software Agent

Op alle door ons beheerde apparatuur installeren wij de B/Focused Software Agent. Hiermee kunnen we zaken aansturen op uw apparatuur, snel en veilig uw schermen overnemen en faciliteren we allerlei zaken zoals proactief beheer, virusscanners, beveiliging en andere zaken uitgelegd op deze pagina.

Dit onderdeel is volgens ons van essentieel belang en maakt onderdeel uit van onze security baseline voor een goede en veilige ICT Infrastructuur voor uw bedrijf.

Proactief monitoring van uw omgeving:
Security Monitoring

Via onze software kijken wij live mee naar uw actuele beveiligingsstatus en kunnen we snel escaleren als er afwijkende zaken gebeuren zoals veel virus meldingen op een korte termijn, of een digitale inbraakporging in uw omgeving.

Hardware Monitoring

Ook kunnen we de status van uw hardarwa in de gaten houden en soms voorspellen wanneer onderdelen zoals een harde schijf aan vervanging toe zijn. Waarmee we storingen kunnen oplossen nog voor u in de gaten hebt dat er een probleem is.

Performance Monitoring

Wanneer uw systemen over langere perioden te langzaam zijn kunnen we dit automatisch escaleren. Het kan zijn dat er een proces vast hangt of misschien is uw apparatuur te oud en aan vervanging toe omdat ze te langzaam is voor de zaken die u gebruikt;

Minimale Beveiliging door de installatie van een goede Virusscanner op uw apparatuur:

Tegenwoordig hoeven we door de actualiteit nagenoeg niemand meer het belang van een goede beveiliging uit te leggen. Een professionele virusscanner op uw werkplekken en servers is het minimum wat u als bedrijf moet faciliteren voor een basis beveiliging van uw systemen. De standaard software zoals WIndows Defender of een gratis AVG virusscanner dekt zakelijk de lading zeker niet. 

Vandaar dat we een virus scanner installatie ook verplicht in onze werkplek propositie hebben opgenomen.

Beheer en Monitoring van uw systemen uitbesteden?

Periodieke Herstarts, daarom is dat belangrijk:

Voor Werkplekken

Gebruikers met laptop's maar ook vaste computers zien we steeds meer gebruik maken van slaapstand. Hierbij wordt veelal de aan/uit knop of het deksel van de laptop dicht geklapt waarna het systeem in een slaapstand gaat. Hierbij worden alle in het werkgeheugen actieve programma's naar een bestand op de harde schijf geschreven die bij het opnieuw aanzetten dan weer geladen worden. Ideaal, snelle starttijden en je hoeft niet alle programma's opnieuw te starten....

Echter als je fouten in het geheugen hebt worden deze ook naar dat tijdelijke bestand gekopieerd en bij het opnieuw aanzetten ook weer terug in geladen. Daarom is het belangrijk periodiek toch een keer het systeem volledig te herstarten. Hetgeen wij regelen met onze monitoring software of bij het installeren van updates op de systemen

Voor Servers

Servers zijn bedacht om altijd aan te staan zonder dat deze uitgezet worden. Toch heeft ook een server periodiek een herstart nodig. Ook hier lopen soms processen vast of maakt bepaalde software gebruikt geheugen niet goed vrij waardoor dit geblokkeerd wordt voor andere programmatuur.

Ook na het installeren van update is een herstart van de server noodzakelijk om de nieuw software te activeren.

Dit periodiek beheer en het herstarten van uw servers op tijdstippen die u passen nemen wij voor u uit handen. Wij herstarten de systemen op afgesproken onderhoudstijden, waarbij we natuurlijk kijken naar tijdstippen of dagen buiten uw productie uren.