KB | Veilig Zakelijk Thuis Werken op uw Prive Pc/Laptop
Installeer een virusscanner!
Minimaal, gebruik de ingebouwde virusscanner van Windows 10

In Windows 10 zit de ingebouwde Microsoft Defender Antivirus. Deze doet zijn werk maar betaalde varianten houden gewoon meer tegen dan de gratis versie van Microsoft. Dat komt met name omdat gratis varianten hun virus database niet vaak genoeg updaten.

Beter, Installeer een gratis virusscanner

Met AVG is er een gratis variant te downloaden. Uit testen op het Internet scoort deze virusscanner in elk geval beter dan de ingebouwde Microsoft Defender Antivirus. AVG heeft ook een betaalde dienst en ook hier worden updates vertraagd uitgerold ten opzichte van de gratis varianten.

Het beste, koop een virusscanner voor uw prive apparatuur

Wij gebruiken zelf voor onze zakelijke klanten de oplossingen van Bitdefender. Bitdefender heeft een goedkoop product voor thuis. Bekendere merken zijn Symantec of McAffee maar om een goede prijs kwaliteit verhouding adviseren wij Bitdefender.Kosten 20€ voor drie apparaten.

Voegt een VPN Service thuis iets voor mij toe?

Tenzij u dingen te verbergen hebt is dat niet echt het geval dus wij adviseren daar thuis geen geld aan uit te geven. Door een VPN wordt het internet niet veiliger maar kunt u wel meer anonimiteit krijgen en opsporingsdiensten op een dwaalspoot zetten om uw IP adres te achterhalen als u met illegale activiteiten bezig bent zoals downloaden van films, muziek of darknet gerelateerde zaken. We gaan ervan uit dat iedereen zich netes gedraagd en u dat dus niet nodig hebt.

Beveiliging Tips voor thuis
Gebruik verschillende wachtwoorden!

Soms worden wachtwoorden gelekt door andere platformen zoals LinkedIN, Dropbox of andere websites. Deze worden gehacked waarbij soms miljoenen wachtwoorden en gebruikersnamen worden buitgemaakt. Deze wachtwoorden kunnen vervolgens makkelijk door hackers gebruikt worden om op andere platformen in te loggen. Gebruik dus niet 1 wachtwoord voor al uw website login's!

Gebruik geen voor de hand liggende wachtwoorden!

De naam van uw zoon of dochter, uw vrouw of man, trouwdatums, geboortedatums, uw favoriete sportclub of naam van huisdieren. Allemaal zaken die makkelijk via enig onderzoek online terug te vinden zijn. Gebruik dus geen voor de hand liggende wachtwoorden om het hackers die gericht proberen uw account te hacken het moelijk te maken.

Activeer Multifactor Authenticatie!

Ontzettend belangrijk deze! Ook met het oog op de huidige whatsapp fraude die momenteel onzettend actueel is. Klik hier hoe je dit voor whatsapp insteld.Maar ook voor andere platformen een enorme verbetering voor uw online veiligheid. Hoewel het soms als vervelend wordt ervaren gewoon doen!

Sla uw bitlocker sleutel op! Anders is uw lokale data niet terug te halen bij een crash!

Bitlocker is een heel goede technologie tegen data diefstal bij verlies of diefstal van uw apparatuur. Echter veel mensen krijgen de vraag een bitlocker key in te stellen zonder dat ze snappen wat dit voor gevolgen heeft als je de sleutel niet goed bewaart namelijk verlies van al uw data! Sla daarom direct uw bitlocker recovery sleutel op een goede plaats op

Sla uw data in een online data platform op

Tegenwoordig kost online data opslag niet meer heel veel. Waar vroeger mensen nog naar externe harde schijven of zelfs een NAS keken voor thuis is dat idee achterhaald. Met Google Drive, Apple iCloud, Microsoft OneDrive of Dropbox zijn er goede alternatieven om veilig uw data in een cloud platform op te slaan waarmee u ze ook altijd kunt benaderen of terug zetten na een pc crash of diefstal van uw apparatuur. Wij adviseren OneDrive meeste opslag en eventueel te combineren met een Office pakket. Voor pure bestand opslag is de kwaliteit van alle producten nagenoeg gelijk. Kijk vooral welk platform u al gebruikt en bouw daarop verder.

Maak gebruik van een recent besturingssysteem

Installeer uw updates op de computer en werk met een recent besturingssysteem. Voor Windows adviseren wij WInfows 10 en voor macOS de versie Mojave.

Een besturingssysteem als WIndows 7 is niet meer ondersteunt en krijgt u te maken met diefstal van uw bankgegevens op een Windows 7 computer dan wordt dit zelfs niet meer vergoed door de bank/verzekering. Daarom is het erg belangrijk uw bankzaken op een ondersteund apparaat uit te voeren.