ICT INFRASTRUCTUUR: LOKAAL, IN DE CLOUD OF TOCH HYBRIDE?
Wij leveren drie smaken in onderling overleg met u als opdrachtgever:
Lokale ICT Infrastructuur

Alles “In House”, we komen het niet meer veel tegen maar bestaat nog wel. Er zijn mensen met cloud vrees die controle willen hebben over hun data en hoewel daar soms over gelachen wordt is het in sommige gevallen belangrijk hierover na te denken.

Want wat ga je doen met je patiëntengegevens? Hoe gevoelig zijn die? Ga je die echt in een public cloud zetten?

Hier zijn natuurlijk meerdere antwoorden op, maar in sommige situaties kan een lokale infrastructuur of private cloud prima werken.

Alles in de Cloud

Technisch klopt dit eigenlijk niet, immers is er nog steeds een stukje lokale infrastructuur zoals een internetverbinding of draadloos Internet nodig om dit te faciliteren. En op welke werkplekken gaan je gebruikers inloggen?

Wat hier eigenlijk bedoelt wordt is dat de software die door de gebruikers gefaciliteerd wordt door cloud systemen, Zo kan een volledige werkplek gefaciliteerd worden maar kan het ook een optie zijn dat software als Word, Outlook, Excel of Exact web based is te openen en het enige wat je voor je medewerkers dan nodig hebt is een web based apparaat als bijvoorbeeld een Chromebox of thin client. Er kan dan minder kapot gaan en support zit inbegrepen in het abonnement.

of Hybride, het beste van twee werelden

Bij de meeste bedrijven is dit de gekozen richting. Werken met lokale systemen, aangevuld met verschillende cloud diensten.

Op dit moment zullen bijna 100% van alle bedrijven wereldwijd op deze manier werken.

Bepaal samen met een ICT-Consultant uw ICT Strategie voor de komende jaren

Waarom een eigen server?

Omdat het handig is...

Het voordeel van een server in een Microsoft omgeving is dat we de hele infrastructuur als een logische omgeving kunnen benaderen. We kunnen automatisch printers installeren. We laten gebruikersprofielen werken op alle pc’s. We sluiten deze aan op een server, daardoor zijn de data en instellingen voor iedere gebruiker op iedere pc identiek te benaderen.

Omdat het noodzakelijk is..

Een andere reden om voor een server te kiezen is wanneer er gewerkt wordt met software pakketten die dat vereisen. Nog steeds veel bedrijven werken met CRM, ERP, Teken Software die op een server geïnstalleerd moet worden. Ook dat kan dus een reden zijn voor de aanschaf van een server.

Uit een financiele overweging...

Als binnen een bedrijf veel gebruikers zijn kunnen de kosten van cloud licenties toch flink oplopen. 10,20 per gebruiker per maand lijkt niet veel maar als er 70 gebruikers binnen een bedrijf zijn x 12 maanden x 5 jaar dat een server gemiddeld mee gaat dan hebben we het toch over € 42.840 waarbij gezegd mag worden dat een gemiddelde server langer dan 5 jaar draait. In sommige situaties kan het dus zijn dat een opdrachtgever uit financiële overwegingen kiest voor een lokale (private cloud) oplossing in plaats van een uit de cloud gefaciliteerde oplossing