045 303 023 2
KLANT ZIJN BIJ B/FOCUSED ICT SERVICES.... HOE WERKT DAT?
Als B/Focused ICT services verzorgen wij het dagelijkse onderhoud en de ondersteuning voor meer dan 300 bedrijven! Wij bieden vanzelfsprekend een goed bereikbare Servicedesk. Daarnaast regelen wij nog een aantal zaken voor u als eindgebruiker op de achtergrond, waarover we u graag willen informeren; zo kunt u optimaal gebruik maken van onze diensten:

UPDATE BEHEER

Soms is voor een grotere update een herstart nodig. Dan komt er een melding tot herstarten. U kunt deze herstart maximaal 10 keer uitstellen waarna de melding dan in het scherm zal blijven staan, tot u de computer uitschakelt of herstart. 

Goede update beheer is noodzakelijk en uiterst belangrijk voor een veilige ICT infrastructuur; B/Focused ICT services faciliteert update beheer op uw werkplek voor de meest reguliere software op uw WIndows of Mac OS werkplekken; 

 

VIRUS SCANNER

Bij een veilige ICT infrastructuur hoort een goede basis. Dit begint bij een virusscanner voor elke werkplek.

B/Focused ICT services maakt gebruik van de virusscanner Webroot. Deze herkent & blokkeert virussen ook op basis van hun gedrag op uw computer. Daarbij maakt Webroot gebruik van cloud software en is daarom altijd up to date. 

Deze software kunt u starten via het groene Webroot icoontje in de werkbalk.

 

BEHEER SOFTWARE

Via onze beheer software is het voor ons mogelijk om uw werkplek op afstand te monitoren. Op deze manier vinden wij afwijkingen snel. Zoals bijvoorbeeld traagheid, digitale inbraakpogingen, defecten en vele andere zaken.

Zo hebben onze medewerkers dan ook de mogelijkheid om volledig veilig en snel uw scherm over te nemen. Dit doen ze echter ook alleen wanneer u toestemming hiervoor geeft.

Lees in onze "Veel gestelde vragen" hieronder meer over "Privacy mode" (waarmee onze medewerkers 1 dag zonder toestemming het scherm kunnen overnemen) en hoe u een nieuw ticketverzoek kunt toezenden. 

 

Veel gestelde vragen over onze beheer software:

 • Hoe schakel ik de Privacy Modus uit (zodat de medewerkers van B/Focused zonder mijn toestemming het scherm kunnen overnemen)?
  1. Klik met de rechtermuis op het B/Focused Beheer Software Icoon in uw taakbalk.
  2. Ga met de muis naar het menu "Privacy Modus" en selecteer hoe lang u de Privacy Modus uit wilt zetten.
  3. Na het verlopen van de tijd wordt de Privacy Modus automatisch weer ingeschakelt.

   

 • Hoe start ik handmatig een virusscan, op mijn werkplek?

  In principe is het niet nodig dit handmatig te doen omdat de virusscanner alle bestanden bij binnenkomen of openen automatisch scant op virussen & malware. Wilt u extra zekerheid? Dan kunt u onderstaande instructie volgen voor het handmatig starten van een scan:

  1. Ga naar het groene Webroot icoon (Zie afbeelding) in uw taakbalk en klik daar met de rechtermuisknop op.
  2. Klik op nu scannen.
  3. U krijgt een scherm te zien waarop de virusscanner zijn scan uitvoert en de eventuele gevonden virussen rapporteert.

 • Kan ik updates blokkeren?

  U als gebruiker kunt dat niet.

  Wij kunnen als beheerder wel uitzonderingen aanmaken voor updates of een aangepast schema instellen. Echter wij hebben goed nagedacht over ons update beheer en tenzij er zeer grondige redenen zijn om daarvan af te wijken, adviseren wij onze klanten ons beleid uit te voeren.

  Goed update beheer is een van de peilers van een veilige ICT Infrastructuur!

 • Hoe maak ik een nieuw ondersteuningsticket aan, via de Beheer Software van B/Focused?
  1. Klik in de taakbalk met de rechtermuis op het blauwe "Proactief Beheer Software" Icoon.
  2. Klik op de optie "Maak screenshot en vraag support".
  3. Vul de gegevens zo correct mogelijk in zodat wij een juiste inschatting van de prioriteit kunnen maken en op basis van de NAW gegevens contact met u op kunnen nemen om uw vraag te beantwoorden.

 • Wanneer worden de Updates geïnstalleerd?

  Allereerst worden de werkplek updates op onze eigen werkplekken van B/Focused geinstalleerd. Hiermee maken we ons eigen bedrijf de testcase voor eventuele problemen.

  Met 7 dagen vertraging worden de updates vervolgens bij u als opdrachtgever geïnstalleerd. Voor werkplekken gebeurt dit wekelijks op dinsdag vanaf 12:30 tot 13:30 en voor servers is dat elke zondagavond van 20:00 tot 22:00.

Contactgegevens te gebruiken in de volgende situaties:

Heeft u een vraag of probleem?

Als het geen dringende zaken zijn of u heeft wat advies nodig, stuur dan bij voorkeur een e-mail naar onze servciedesk. U wordt via ons ticketing systeem op de hoogte gehouden over de voortgang.

help@b-focused.eu

Wilt u een snelle bestelling doorgeven?

Als u hardware nodig heeft zoals een nieuw toetsenbord, muis, toners of andere kleine orders, dan kunt u ons een mail sturen. Wij leveren de bestelling binnen 5 werkdagen bij u op kantoor.

bestellen@b-focused.eu

Wilt u een wijziging doorgeven?

Is er een personeelsverandering of een verhuizing? Of heeft u een nieuwe printer/software die moet worden geïnstalleerd? Deze werkzaamheden kunnen we van te voren inplannen:

mutatie@b-focused.eu

Wilt u een afspraak maken?

Wilt u een medewerker op locatie plannen om ICT gerelateerde werkzaamheden uit te voeren? Een advies gesprek aanvragen of wilt u ons simpelweg een keer ontmoeten? Stuur een mail via:

plannen@b-focused.eu

Contactgegevens voor administratieve vragen:

Wilt u een offerte aanvragen?

Wilt u een offerte voor hard- of software aanvragen? Stuur een mail naar onderstaand e-mail adres en de offerte komt binnen enkel dagen uw kant op. 

sales@b-focused.eu

Een administratieve vraag?

Heeft u een vraag over een factuur of abonnement; geef deze dan bij voorkeur door via mail, wij proberen uw vraag binnen 1 week te beantwoorden:

admvragen@b-focused.eu

Heeft u een vraag over uw lopend project?

Heeft u een vraag over de voortgang of duur van uw ICT project? Mail dan met uw projectleider of stuur een e-mail aan:

project@b-focused.eu

Heeft u wellicht een verbeterpunt?

Ook wij maken wel eens een foutje of kunnen dingen beter doen. Wij staan altijd open voor tips waarmee we onze processen kunnen verbeteren!

tip@b-focused.eu